Bericht

 

Waarom bier in een feestcafé beter smaakt (als je van de muziek houdt)

  24 jun 2016     alcohol bier onderzoek

Of we iets lekker vinden of niet, wordt door heel wat factoren bepaald. Niet alleen de smaak, maar ook de geur, het mondgevoel, de temperatuur en het uitzicht hebben een invloed. Nieuw onderzoek stelt dat ook muziek een rol speelt in hoe iets proeft.

Wanneer deelnemers tijdens het proeven van het bier luisterden naar muziek met hoge tonen (vrolijke muziek die ze aangenaam vonden) smaakte het bier zoeter dan wanneer ze luisterden naar muziek met scherpe tonen of veel bastonen. De muziek met zware bastonen maakte dat de deelnemers het alcoholpercentage hoger inschatten en het bier bitterder vonden.

Het horen van vrolijke muziek maakt dat bier zoeter smaakt. In een ander experiment met chocolade-ijs kwam men tot dezelfde conclusie. Het ijs smaakte zoeter wanneer de deelnemers luisterden naar aangename muziek.

Lees verder op HPdeTijd.nl.


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2018 Trimbos-Instituut