Bericht

 

Aankomende wetswijzigingen rond het softdrugsbeleid

  3 okt 2014     drugsbeleid hasjwiet softdrugs verkeer

Er komen een aantal belangrijke wetswijzigingen rond het cannabisbeleid aan: Vice zet ze voor je op een rijtje. Kort gezegd:

  • Als je deelneemt aan het verkeer en je bent onder invloed een combinatie van alcohol en drugs dan kun je rekenen op zware straffen door deze nieuwe wet. Je loopt het risico op maximaal drie maanden cel of een geldboete van maximaal 8100 euro.
  • Hasj/wiet met een percentage van 15% THC wordt harddrugs. Dit kan betekenen dat een coffeeshop alleen maar wiet mag verkopen met een percentage van <15% THC.Als bij een controle blijkt dat één van de ingekochte soorten teveel THC bevat, heeft de coffeeshop harddrugs in huis en wordt het als dusdanig bestraft.
  • Tot slot het Growshopverbod. Dit wetsvoorstel lijkt te gaan over hennepteelt, maar het gaat in principe over het maken van alle soorten drugs. Als de Eerste Kamer ermee instemt – er is al een meerderheid – dan wordt het meewerken aan een drugslab of wietkwekerij even strafbaar als het daadwerkelijk runnen van die plek.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut