Bericht

 

Trimbos waarschuwt voor levensgevaarlijke pil

  19 dec 2014     PMMA waarschuwing XTC

De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als XTC verkochte pil ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze “schildvormige” tablet met aan beide zijden een superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in andere pillen en poeders voorkomen. Een lijst van tabletten waarin door het DIMS-bureau het afgelopen jaar PMMA is aangetroffen is te vinden op de website www.drugs-test.nl.

Wat is PMMA en waarom is het gevaarlijk?

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor je de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites. Als je in het bezit bent van deze pillen laat ze dan (anoniem) testen bij een testservice. De meeste testcentra zijn echter pas weer open na de feestdagen. Gebruik van deze pillen wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden!

Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet. Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid.

 


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut