Bericht

 

Amsterdam over drugsgebruik bij ADE: 'Hopelijk nemen bezoekers zelf verantwoordelijkheid'

Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. De betrokken partijen hopen dat deze editie zonder incidenten verloopt na de tragische sterfgevallen van vorig jaar, meldt de gemeente Amsterdam. "En dat de bezoekers van het evenement zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid," zo is te lezen op rtlnieuws.nl.

De gemeente Amsterdam gaat deze editie meer aandacht besteden aan de gezondheid en veiligheid van de honderdduizenden bezoekers. De drugstestlocatie van Jellinek zit tijdelijk in de binnenstad en heeft ruimere openingstijden.

Een zero-tolerancebeleid werkt niet, zegt een woordvoerder van de gemeente: "Alle experts adviseren ons om voorzichtig te zijn met een zero-tolerancebeleid. Het risico is dan dat mensen vooraf te veel pillen slikken en overdosis krijgen." Er wordt wel streng opgetreden tegen mensen die meer dan vijf pillen of 0,5 gram harddrugs bij zich hebben. Er wordt er een 'strafrechtstraat' ingericht in het Arenagebied in Zuidoost. Bij wie drugs wordt gevonden, mag die dag niet meer naar binnen en de drugs worden in beslag genomen. Het OM kan dan een transactievoorstel doen, drugsbezitters die dat accepteren krijgen ook een strafblad. Het OM benadrukt dat er altijd een advocaat in de buurt is voor voorlichting.


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut