Bericht

 

Van Rijn wil ouders helpen om drugsgebruik bespreekbaar te maken

  5 nov 2015     drugsbeleid preventie

Drugsgebruik door hun kinderen lijkt voor veel ouders een taboe onderwerp. Staatssecretaris Martin Van Rijn (VWS) wil ouders helpen om daar verandering in te brengen en drugs wel bespreekbaar te maken. Er komt onder andere een speciale website met tips voor ouders en via scholen wordt het aangekaart op ouderavonden. Van Rijn gaat om tafel met burgemeesters – om te beginnen van de vier grote steden – om samen te kijken hoe drugsgebruik effectiever kan worden bestreden.

Deze maatregelen staan beschreven in de beleidsvisie drugspreventie die staatssecretaris Van Rijn heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. Deze is hier te lezen.

Staatssecretaris Van Rijn: “Ik maak me grote zorgen over ontwikkelingen in het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen die veel uitgaan. Het is voor deze groep heel normaal om tijdens zo’n gelegenheid drugs te gebruiken. Zij lopen daarmee grote risico’s. Ook zogenoemde uitgaansdrugs kunnen levensgevaarlijk zijn, zeker in de sterke dosering die nu vaak voorkomt. We gaan jongeren beter informeren en ouders helpen om met hun kinderen hierover het gesprek aan te gaan.”

Lees het hele bericht op Rijksoverheid.nl.


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut