Bericht

 

Deelnemers drugsonderzoek gezocht!

Deelnemers gezocht voor het online Europese drugsonderzoek! Ben jij 18 jaar of ouder en heb je in het afgelopen jaar ten minste 1x cannabis, cocaïne, MDMA of amfetamine gebruikt? Doe dan mee en maak kans op een iPadmini of één van de tien bol.com bonnen.

Het doel van deze studie is om patronen in drugsgebruik in verschillende EU-landen beter te begrijpen. Voor een compleet beeld is informatie nodig van mensen die drugs gebruiken.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 a 15 minuten en is volledig anoniem. De verzamelde gegevens zijn strikt vertrouwelijk. Alle informatie die je geeft zal alleen gebruikt worden voor de doeleinden van deze studie en deze informatie zal niet naar jou herleidbaar zijn.

IK DOE MEE

Achtergrond van het onderzoek
Het onderzoek wordt uitgevoerd in 7 Europese landen (Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Letland, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk). Het doel is om informatie te verzamelen over verschillen in drugsgebruik binnen Europa, bijvoorbeeld over hoe vaak en hoeveel mensen verschillende drugs gebruiken. Met deze informatie wordt een beeld geschetst van de drugsmarkt in Europa en wordt een bijdrage geleverd aan een toekomstig Europees drugsbeleid. Het onderzoek is een initiatief van het EMCDDA en wordt in Nederland uitgevoerd door het Trimbos-instituut.

Meer lezen? Klik hier

 


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut