Bericht

 

Ayahuasca mogelijk goed voor behandeling alcoholisme en depressie

  14 nov 2017     ayahuasca trippen

Ayahuasca kan mogelijk een middel zijn bij de behandeling van depressie en alcoholisme. Dat concluderen onderzoekers na het bestuderen van gezondheidsdata van meer dan 96.000 personen die deelnamen aan de Global Drug Survey. De resultaten zijn gepubliceerd in Scientific Reports.

Van de 96.000 deelnemers hadden er 527 ayahuasca gebruikt. 18.138 deelnemers hadden lsd of paddo's gebruikt en het overige deel had geen psychedelische drugs gebruikt. De ayahuasca-gebruikers uit de groep meldden minder problematisch alcoholgebruik dan mensen die lsd of paddo's gebruikten. Verder meldden zij een hoger algemeen welzijn in de twaalf voorgaande maanden dan andere deelnemers aan het onderzoek.

Lees verder op nu.nl.

Ayahuasca is een thee uit de Amazone die bestaat uit ten minste twee bestandsdelen DMT en MAO-remmers. Ayahuasca is een brouwsel dat al honderden jaren wordt gedronken in de Amazone-regenwouden van Zuid-Amerika, maar de laatste jaren wint het ook aan populariteit in de westerse wereld. Lees meer over ayahuaska op onze site. 

 


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut