Uitgebreid

 

Verlengt blowen de 2C-B trip?

Hoewel hasj/wiet (THC) op andere receptoren aangrijpt dan 2C-B, heeft het wel degelijk een versterkend effect op de werking van 2C-B. Meestal werken hallucinogenen in op de 5-HT receptor, waarbij serotonine is betrokken (XTC, LSD, mescaline etc.), zo ook bij 2C-B. Hasj/wiet kan dus de werking van 2C-B erg versterken en verlengen, pas hier dus heel goed mee op

 

Meer details

Chemisch gezien lijkt 2C-B veel op mescaline. THC (het werkzame bestanddeel van hasj en wiet) grijpt o.a. op de eigen cannabinoïde receptor aan. Dit veroorzaakt ook, maar dan in mindere mate, hallucinaties. Een hallucinatie kan worden beschouwd als een vervreemde waarneming van de "normale" werkelijkheid. Door de combinatie van 2C-B en hasj/wiet gebeurt deze verandering als het ware vanuit 2 verschillende startpunten.

Daardoor is het zeer aannemelijk dat de vervreemding nóg intenser wordt en dus versterking van het effect optreedt. Doordat THC ook nog extra dopamine-afgifte veroorzaakt in bepaalde hersengedeelten, wordt ook het gevoel van welzijn versterkt. Dat kan een intensere positieve beleving veroorzaken en als versterking worden ervaren. Hasj/wiet kan dus de werking van 2C-B erg versterken en verlengen, pas hier dus heel goed mee op.


Terug naar overzicht

Copyright © 2019 Trimbos-Instituut