Combigebruik

 

Over het algemeen geldt dat combineren meer risico’s oplevert.

  • 2C-B kan je angstig maken of geeft vervelende bijwerkingen zoals misselijkheid, buikpijn en spierkrampen. Hasj en wiet kunnen de werking versterken en daardoor is de kans op angst en paranoia ook groter. Als je toch wilt blowen bij de 2C-B, stel het dan in ieder geval uit tot na de piekeffecten van de 2C-B. 
  • Alcohol zwakt de effecten van 2C-B af. Door de effecten van 2C-B merk je soms niet dat je dronken wordt. Als de 2C-B dan uitwerkt, ben je ineens heel erg dronken. 
  • 2C-B wordt soms gecombineerd met XTC (MDMA) of ketamine. Vaak wordt eerst XTC genomen en als de piekmomenten een beetje voorbij zijn dan 2C-B. XTC nemen na de 2C-B zal vermoedelijk het effect van de XTC dempen. Er is weinig bekend over het combineren van deze middelen met 2C-B.
  • 2C-B en GHB werken een beetje langs elkaar heen. Als je nog aan het trippen bent en je neemt GHB, dan zal de coördinatie verslechteren en de verwarring toenemen. De effecten van de 2C-B zullen wat gedempt worden door de GHB. De kans op misselijkheid neemt flink toe. Bovendien is GHB doseren erg lastig als je aan het trippen bent. 

Copyright © 2020 Trimbos-Instituut