Home FAQ FAQ paddo's

FAQ paddo’s

Paddo’s

In Nederland groeien Kaalkopjes. Verse, zelf geplukte paddo’s kunnen erg sterk zijn. Soms ook sterker dan bijvoorbeeld paddo’s uit Mexico of Hawaï. Aan het zelf plukken van paddestoelen zijn echter grote risico’s verbonden. Zelfs een ervaren plukker kan fouten maken.

Lees verder

In theorie zou het kunnen, maar in de praktijk komt dit niet of nauwelijks voor. Lichamelijk raak je niet afhankelijk. Als na een tijdje met gebruik van paddo’s gestopt wordt, ontstaan er geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Je voelt je niet ziek als je stopt. Mensen raken in een zeer uitzonderlijk geval geestelijk afhankelijk van paddo’s. Dit kan gebeuren bij mensen die ook veel andere bewustzijnsveranderende middelen nemen.

Lees verder

Ja, per 1 december 2008 werd de verkoop van (gedroogde) paddo’s verboden. Sinds die datum vallen paddenstoelen onder de Opiumwet, vers of gedroogd, en is zowel bezit als verkoop verboden.

Alle paddenstoelen met een hallucinogene werking, zowel verse als gedroogde, staan op lijst II van de Opiumwet. De werkzame bestanddelen van paddo’s, psilocine en psilocybine, staan op lijst I van de Opiumwet. Op lijst I staan middelen met een onaanvaardbaar risico voor de gezondheid.

Truffels (Sclerotia) zijn hierin niet opgenomen. Kweeksets, waarmee je zelf paddo’s kunt kweken zijn wel legaal.

Lees verder

Met paddodruppels worden paddo’s in vloeibare vorm bedoeld. Of er in paddodruppels ook echt paddo’s zitten, is niet duidelijk. Hierdoor zijn de effecten ook niet bekend. Daarnaast weet je niet hoe sterk een druppel is. Daardoor kan je snel een hoge dosis binnenkrijgen. Dit kan vervelende gevolgen hebben.

Lees verder

Drugs algemeen

Als je veel vrienden hebt die drugs gebruiken en je gaat naar dancefeesten of festivals, dan denk je al gauw dat iedereen aan de drugs zit. Maar dat is niet zo! De meeste van je leeftijdgenoten gebruiken geen drugs.

Lees verder



Scroll naar boven