FAQ

 

Speed

Het gebruik van speed betekent dat je altijd risico loopt. Je kunt de risico's wel beperken.

Lees verder

Speed snuiven kan schadelijk zijn voor je neus. Dit geldt niet voor het slikken van speed (in een 'bommetje'). Speed snuiven werkt sneller dan slikken.

Lees verder

De combinatie speed en alcohol betekent een extra belasting voor je hart; het maakt overmoedig en vergroot de kans op psychische problemen.

Lees verder

Ja dat klopt. Speed is slecht voor je tanden. Dit heeft de volgende oorzaken:

  • knarsetanden
  • minder speeksel
  • overgeven
  • zoete drankjes

Lees verder

Speed heeft onder meer invloed op de hoeveelheid dopamine in je hersenen. Doordat de dopaminebalans verstoord wordt, raak je de controle over je bewegingen soms een beetje kwijt en kan je ongewild bewegingen gaan maken. De kaakbewegingen bij speedgebruik zijn hier een voorbeeld van. 

 

Lees verder

In speed wordt geregeld 4-methylamfetamine (4-MA) aangetroffen. Afgelopen tijd zijn er een aantal mensen overleden na het gebruik van speed waaraan 4-methylamfetamine was toegevoegd. De stof remt de werking van speed af en kan leiden tot extreme oververhitting. In plaats van dat je je meteen hyperenergiek voelt, blijft die werking soms juist even uit. Daarom neem je meer speed en wordt het gevaar nog groter.

Lees verder

Drugs Algemeen

Als je veel vrienden hebt die drugs gebruiken en je gaat naar dancefeesten of festivals, dan denk je al gauw dat iedereen aan de drugs zit. Maar dat is niet zo! De meeste van je leeftijdgenoten gebruiken geen drugs.


Lees verder

Copyright © 2020 Trimbos-Instituut