Home Nieuws Alles wat je moet weten over: paddodruppels

Alles wat je moet weten over: paddodruppels

Paddodruppels: je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is volgens sommigen dé upcoming drug van deze tijd. Maar waar komt de hype opeens vandaan? En misschien nog wel belangrijker: wat ís het precies?

Om daar een antwoord op te krijgen, sprak Spuiten en Slikken met preventie deskundige Tom Bart van Jellinek, een instelling voor verslavingszorg. “Ten eerste is het belangrijk om te weten dat wij nog niet veel cijfers binnen hebben van deze toenemende ‘hype’”, legt hij uit. “Wel weten we dat het gaat om olietjes waar psilocybine (de psychoactieve stof van paddo’s) of een andere werkzame stof in zit.” De effecten zijn volgens Tom Bart dan ook goed te vergelijken met die van paddo’s en truffels. “Het is een zwaar tripmiddel, dus je gaat hallucineren.” Hoeveel druppels je precies nodig hebt voor een fijne trip, is lastig te zeggen. Soms heb je aan één druppeltje al genoeg. “Je wordt high, vrolijk en kleuren lijken anders. Als je te veel druppels inneemt, kan dat zware hallucinaties met zich meedragen. Je gaat veel dingen zien en horen, alles raakt vervormd en je gedachten kunnen veranderen.”

Dat kan mooi zijn volgens Tom Bart, maar ook heel intens. “Als het niet lekker valt, kunnen mensen een traumatische ervaring krijgen.” Daarnaast is het redelijk lastig te doseren omdat het zo snel werkt.

Lees het hele artikel op Spuitenenslikken.nl.

Meer info:

Scroll naar top