Home Nieuws “Als feesten een probleem wordt: hoe ik stopte met drinken en drugs gebruiken”
Inname partydrugs kan langdurende gevolgen hebben

“Als feesten een probleem wordt: hoe ik stopte met drinken en drugs gebruiken”

Robert Foster schreef een stuk voor VICE over het stoppen met drinken en drugs gebruiken en de invloed die dat had op zijn leven;

“Als alles betekenisloos is en het leven één grote grap, dan hebben drank en drugs twee doelen: ze zijn een leuke manier om de beige sleur die het leven is te doorbreken, en ze zijn een makkelijke manier om zelfdestructief te zijn. Niet zelfdestructief op een pleeg-zelfmoord-manier, maar zelfdestructief op een verneuk-je-baan-en-gedraag-je-als-een-eikel-tegen-vreemden-in-de-kroeg-manier. Een vorm van zelfdestructie waar je de volgende ochtend sterke verhalen over kan vertellen.

Ongelukkigheid is op zich al een goede reden om te stoppen, en als jij het gevoel hebt dat je ongelukkig wordt van je drank- en drugsgebruik, dan moet je misschien ook even stoppen om te zien of het ook een verschil maakt in jouw leven. Ik wil alleen maar zeggen: als jij je verdrietig voelt, probeer er dan achter te komen wat je verdrietig maakt, stop daarmee, en hopelijk wordt alles dan alleen maar beter.”

Lees het hele artikel hier.

Heb je vragen over je eigen drugs- of alcoholgebruik of dat van een ander? Bel de Drugs Infolijn of de Alcohol Infolijn. Een gesprek met een medewerker is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 17:00.

Scroll naar top