Home Veilig uit & thuis Hoe kom je Amsterdam Dance Event heelhuids door?

Hoe kom je ADE heelhuids door? Wij hebben de beste tips!

ADE staat weer voor de deur. Je hebt misschien flink wat feesten te gaan. Hoe kun je je nu het beste voorbereiden op feestjes met veel verleidingen op het gebied van seks en drugs en alcohol? Hieronder een to-do list met tips om ADE zo goed mogelijk door te komen op een zo chique mogelijke manier ;).

Tip 1. Sweater check

Een goede voorbereiding voor ADE is het halve werk. Party-outfit? Check! Kaartjes voor een leuk feest? Check! Maar wil je eventueel drugs gaan gebruiken is het handig om te bedenken om op tijd met je drugs laten testen!

Tip 2. Optimale hydratatie

Tijdens ADE wordt er vaak veel gedronken. Om deze dagen een beetje goed door te komen kun je bij elk glas alcohol een glas water drinken om uitdroging en de kater tegen te gaan.

Tip 3. Oh behave

Drink sowieso niet teveel alcohol als je nog bij je schoonouders langs moet op zondag. Deze mensen krijgen een heel verkeerd beeld van je als je aan het einde van de avond per ongeluk op de hond bent gevallen.

Tip 4. Hall of shame

Vaak worden er tijdens ADE veel foto’s gemaakt. Beetje jammer als je later de foto’s terugkijkt en je ziet eruit alsof je al 4 dagen wakker bent. Of dat je zoveel hebt gedronken/ gebruikt dat je ultieme fotohoofd niet meer goed uit de verf komt. Informeer jezelf vooral over dosering van het een of ander. En hier kun je info vinden over damage control en het voorkomen van een dip.

Tip 5. Stapelkorting

Vijf dagen feesten en allemaal uitermate geschikt om eens lekker los te gaan. Misschien heb je super wilde plannen maar misschien ook niet. Het is in ieder geval niet handig om alcohol en/of drugs te gaan combineren. Naast de (extra) gezondheidsrisico’s loop je ook kans dat die foto’s (zie tip 4) heel naar uitpakken en dat je van je vrienden moet horen hoe het feest was…

Tip 6. The chill out sessions

Drink bij XTC ieder uur een (alcoholvrij) drankje, ook al heb je meer dorst. Ga om af te koelen af en toe even uitrusten in de chillout. Check ook af en toe in de spiegel of je outfit en je haar nog goed zit. Zo jammer als je op de foto staat met je haar door de war en je rokje of jasje vol met vlekken zit.

Tip 7. Who’s your BFF

Soms moet je even tegen die ene vriend(in) zeggen; “ff dimmen kanjer” of “gaat alles nog lekker?” Met deze dagen kunnen mensen nog wel eens overdrijven met alcohol- en drugsgebruik. Die ene vriend moet je misschien toch even vertellen dat ie beter aan de cola kan gaan of dat ze even moeten afkoelen. Het kan natuurlijk ook dat jouw vrienden dit tegen jou zeggen. Neem het dan van ze aan; ze bedoelen het vast heel goed!

Tip 8. Ik hou echt van iedereen vanavond!

Wanneer je lekker in de feeststemming bent kun je denken dat je de liefde van je leven bent tegengekomen. Wil je met deze persoon ook na afloop nog leuk kunnen praten? Gebruik een condoom. Een SOA is geen mooi begin van een relatie.

Tip 9. Overgeven helpt niet om nuchter te worden. Echt niet.

Wanneer je te hard gaat of te dronken bent helpt het niet om over te geven. Je lichaam heeft het al opgenomen en je kunt er in principe niks aan doen dan het uitzitten. Soms kan frisse lucht helpen of even gaan chillen op een rustig plekje. Wanneer je toch moet overgeven, zorg in ieder geval dat je dat niet over je kleding en/of schoenen doet. Wanneer je lang haar hebt is het aan te raden om je haar even in een elastiekje te doen. Of misschien heb je een lieve vriend(in) die je haar wilt vasthouden.

Tip 10. Wanna be a foodie

Laat je moeder (of koop zelf) vooral veel gezond voer in huis te halen. Groenten en fruit zoals sinaasappels, kiwi, avocado, wortel, broccoli, spinazie zijn rijk aan vitamines. Even lekker bijkomen en herstellen na al deze feestelijkheden! 

Uiteraard wensen wij van Drugsenuitgaan.nl je fijne, veilige feestdagen toe op Amsterdam Dance Event!

Vergroot lettertype
Scroll naar top