Home FAQ FAQ 2C-B

FAQ 2C-B

XTC

Bij het Amsterdam Dance Event in 2018 kregen zeker acht bezoekers van het feest DGTL ongeveer gelijktijdig korte epileptische aanvallen. Aanwezigen denken dat de aanvallen te maken hebben met de hevige stroboscooplichten in combinatie met drugsgebruik. Hoe zit dat precies?

Epileptische aanvallen komen inderdaad voor bij dancefeesten en dan met name als er stroboscopen gebruikt wordt in de lichtshow. Een epileptisch insult kan worden opgewekt door fel, ritmisch licht. Niet alleen mensen die ervoor gevoelig zijn kunnen er last van krijgen, ook mensen die vermoeid zijn of drugs hebben gebruikt lopen meer risico.

Lees verder

2C-B

Hoewel hasj/wiet (THC) op andere receptoren aangrijpt dan 2C-B, heeft het wel degelijk een versterkend effect op de werking van 2C-B. Meestal werken hallucinogenen (stoffen die hallucinaties kunnen opwekken) in op de 5-HT receptor, waarbij serotonine is betrokken (XTC, LSD, mescaline etc.). Zo ook bij 2C-B. Hasj/wiet kan dus de werking van 2C-B erg versterken en verlengen, pas hier goed mee op.

Lees verder

Drugs Algemeen

Als je veel vrienden hebt die drugs gebruiken en je gaat naar dancefeesten of festivals, dan denk je al gauw dat iedereen aan de drugs zit. Maar dat is niet zo! De meeste van je leeftijdgenoten gebruiken geen drugs.

Lees verder

Ja in theorie is op dit moment gebruik, bezit, handel en productie van NPS legaal.

Lees verder

Over het algemeen is het geen goed idee om NPS te kopen via het internet.

Lees verder

Scroll naar boven