Home Vraag Alles wat je moet weten over paddodruppels

Alles wat je moet weten over paddodruppels

Paddodruppels: je hebt er de laatste tijd vast wel iets over gehoord. In de media werden paddodruppels gehyped als dé upcoming drug onder uitgaanders. Maar waar komt deze hype opeens vandaan? En misschien nog wel belangrijker: wat ís het precies en wat zijn de gevaren? Lees hier alles wat je moet weten over paddodruppels.

Wat zijn paddodruppels

Paddodruppels worden verkocht in miniflesjes ter grootte van een duim. Een flesje kost tussen de 120-150 euro. Het is verboden om zulke flesjes te kopen. De vloeistof bestaat uit olie waar psilocybine in zit. Dit zijn de werkzame stoffen die in paddo’s zitten waardoor je gaat trippen. 

Goed om te weten

Je weet van tevoren niet precies wat er in in de flesjes zit. Sommige producenten die maken een samenstelling van psilocybine en 4-AcO-DMT ((4-Acetoxy-N,N-dimethyltryptamine). Bij de drugstestservice wordt helaas niet getest op psilocybine. In het lichaam wordt psilocybine omgezet tot de daadwerkelijk werkzame stof psilocine. 4-AcO-DMT is een stof die zeer veel lijkt op psilocine.

Hoe voel je je na een paddo trip?

De effecten zijn goed te vergelijken met die van paddo’s en truffels. Je wordt high, vrolijk en kleuren lijken anders. Als je te veel druppels inneemt, ga je heftig trippen en je krijgt hallucinaties. Je ziet en hoort veel dingen anders: alles raakt vervormd en je gedachten kunnen veranderen. Dit kan heel intens en angstaanjagend zijn.

Hoe doseer je paddodruppels?

Omdat de vloeistof voor een deel via het slijmvlies wordt opgenomen werkt het al snel: soms al na een kwartier. Ter vergelijking: bij het eten van paddo’s of truffels duurt het soms wel anderhalf uur wachten voordat het werkt. Hoeveel druppels je precies nodig hebt voor een fijne trip, is lastig te zeggen. In de onderstaande artikelen wordt het volgende gezegd: één druppel is al genoeg om een klein effect te voelen. Zes druppels staan gelijk aan een zeer heftige trip.

Hoe lang duurt de paddotrip?

Waarschijnlijk vergelijkbaar met paddo’s/truffels: meestal 3 tot 4 uur, maar kan afhankelijk van de dosis langer duren.

Is het gevaarlijk?

De effecten en risico’s zijn vergelijkbaar met die van psilocine/paddo’s. Sommige mensen geven wel aan dat ze minder misselijk worden in vergelijking met paddo’s/truffels.

Het kan voorkomen dat je de wereld anders ervaart dan mensen om je heen. Hierdoor kun je moeilijk communiceren, lastig hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden, of je wordt erg chaotisch. Gebruik van paddodruppels kan je angstig maken. De kans hierop is groot als je je lichamelijk of geestelijk niet lekker in je vel zit, ergens bent waar je je niet prettig voelt of je een (te) hoge dosis hebt genomen. Je kunt dan in een bad trip belanden, waarbij vervelende gevoelens juist worden versterkt. Ben je kwetsbaar voor het krijgen van psychoses (en dat weet je zelf niet altijd) dan kun je beter geen paddodruppels gebruiken. De kans dat je verslaafd raakt is erg klein. Kijk hier voor alle risico’s.

Wie gebruiken het en is het echt zo populair?

Sommigen mensen gebruiken deze paddodruppels op feesten of festivals, maar het is geen uitgaansdrug. Heel zwaar trippen tijdens het uitgaan is normaal gesproken niet wat mensen willen. Het is, in tegenstelling tot wat de media ons doet geloven, geen drugshype. De druppels worden vooral in de media en in bepaalde scenes opeens veel besproken. Hierdoor lijkt het alsof iedereen het probeert. Maar waarschijnlijk is er maar een hele kleine groep die hier wel eens mee experimenteert.

Bronnen:

Scroll naar boven