Home Vraag Ik heb een bad trip gehad tijdens het blowen en heb last van angstaanvallen. Gaat dit nog over?

Ik heb een bad trip gehad tijdens het blowen en heb last van angstaanvallen. Gaat dit nog over?

Ik heb een bad trip gehad tijdens het blowen. Dat is 3 maanden geleden en nu denk ik er nog steeds aan en krijg angstaanvallen. Hoe komt dit? En hoe gaat dit over?

Het kan inderdaad gebeuren dat je na een bad trip het gevoel krijgt dat je weer in een trip terecht komt. Flashbacks kunnen naar boven komen als je opnieuw gaat blowen.

Flashbacks en flippen

Als je zo’n vervelende ervaring hebt meegemaakt, kan het inderdaad voorkomen dat je daarna af en toe het gevoel krijgt dat je weer in diezelfde trip terecht komt. Dit wordt flashbacks genoemd. Flashbacks kunnen naar boven komen als je opnieuw gaat blowen. Soms kunnen ook bepaalde situaties je sterk doen herinneren aan de bad trip: iets simpels als een snelle hartslag, maar ook bepaalde geuren, beelden, geluiden kunnen je een flashback geven. Tijdens een flashback kun je weer last krijgen van dezelfde angstige gevoelens of gedachten die je tijdens de bad trip (bij blowen wordt dit vaak flippen genoemd) ook had.

Angst geeft weer nieuwe flashbacks

Vervelend is ook dat sommige mensen nadat ze een flashback hebben gekregen, vaak bang zijn om een nieuwe flashback te krijgen. Door die angst en alle lichamelijke reacties die daarbij horen, kan soms een nieuwe flashback worden opgeroepen.

Het kan gebeuren dat je dan in een cirkel terecht waar je maar moeilijk uit lijkt te komen. Afleiding en steun van anderen kunnen soms helpen. Als de angstaanvallen niet minder worden kun je met dit probleem naar je huisarts gaan. Deze kan met je kijken naar een mogelijke oplossing.


Scroll naar boven