Home Vraag Ik vind dat ik teveel nadelen heb van blowen. Hoe kan ik stoppen of minderen?

Ik vind dat ik teveel nadelen heb van blowen. Hoe kan ik stoppen of minderen?

Er zijn twee manieren om te stoppen of te minderen met je gebruik:

  • Je kunt zelf proberen te stoppen of te minderen.
  • Je kunt hulp krijgen bij het stoppen of minderen.

Lees hier wat algemene tips die je kunnen helpen met stoppen of minderen. Wil je liever iemand persoonlijk spreken of heb je behoefte aan advoies op maat dan kun je contact opnemen met de Drugs Infolijn

Zelf stoppen of minderen

Er is niet een allerbeste manier als je zelf wilt stoppen of te minderen met je gebruik. Iedereen heeft een eigen methode om weerstand te bieden tegen de verleiding. Om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt is een eerste stap om op een rijtje te zetten waarom je eigenlijk blowt en in welke situaties je gaat blowen terwijl je dat liever niet wil. Daarna zou je je kunnen afvragen hoe je in zulk soort situaties anders zou kunnen reageren (bijvoorbeeld de situatie vermijden, ‘nee’ zeggen of afleiding zoeken). Je kunt op onze website allerlei tips vinden via “wat kun je zelf doen als je wilt stoppen?” Wil je liever wat online hulp bij het stoppen of minderen met blowen? Dan kun je ook een zelfhulpprogramma doen via internet. Kijk dan even hier.

Hulp krijgen bij het stoppen of minderen

Wanneer je hulp wil bij het stoppen, kan je een afspraak maken voor een adviesgesprek bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Dat kan ook als je niet verslaafd bent maar gewoon een steuntje in de rug kunt gebruiken om je drugsgewoonten te veranderen Zij kunnen met je gaan kijken wat je valkuilen zijn.


Scroll naar top