Home Vraag Ik vind dat ik teveel nadelen heb van blowen. Hoe kan ik stoppen of minderen?

Ik vind dat ik teveel nadelen heb van blowen. Hoe kan ik stoppen of minderen?

Er zijn twee manieren om te stoppen of te minderen met je gebruik:

  • Je kunt zelf proberen te stoppen of te minderen.
  • Je kunt hulp krijgen bij het stoppen of minderen.

De tips die we hieronder geven zijn algemeen van aard. Als je een advies op maat wilt, dan kun je contact opnemen met de Drugs Infolijn. Wanneer zij nog iets meer over jouw situatie weten door informatie uit te wisselen, is het makkelijker om je advies te geven.

Meer details

Zelf stoppen of minderen

Er is niet een manier die het meest geschikt is als je zelf wilt stoppen of te minderen met gebruik. Iedereen heeft een eigen methode om weerstand te bieden tegen de verleiding. Om een effectieve methode te vinden is een eerste stap dat je voor jezelf op een rijtje zet om wat voor redenen je gebruikt en in welke situaties je gebruikt terwijl je dat liever niet wil. Daarna zou je je kunnen afvragen hoe je in zulk soort situaties anders zou kunnen reageren (bijvoorbeeld de situatie vermijden, ‘nee’ zeggen of afleiding zoeken). Voor meer informatie kun je hier kijken.

Wanneer je via een zelfhulpprogramma via internet wilt stoppen kijk dan even hier.

Hulp krijgen bij het stoppen of minderen

Wanneer je hulp wil bij het stoppen, kan je een afspraak maken voor een adviesgesprek bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Dat kan ook als je niet verslaafd bent maar gewoon een steuntje in de rug kunt gebruiken om je drugsgewoonten te veranderen Zij kunnen met je gaan kijken wat je valkuilen zijn. A


Vergroot lettertype
Scroll naar top