Home Alcohol Combigebruik alcohol

Combigebruik

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen. 

Klik op een drugs en lees meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties met alcohol

Lachgas gecombineerd met grote hoeveelheden alcohol is zeer gevaarlijk. Je hebt door het verdovende effect van alcohol geen goede adequate ademprikkel. Zo kun je onvoldoende zuurstof binnenkrijgen, met mogelijk een hartaanval tot gevolg.
Vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Het kan verkeerd vallen, waardoor je je angstig en onprettig kan gaan voelen. Het vermindert je rijvaardigheid.
Alcohol zwakt de effecten van 2C-B af. Door de effecten van 2C-B merk je soms niet dat je dronken wordt. Als de 2C-B dan uitwerkt, ben je ineens heel erg dronken.
Deze combi vergroot de kans op oververhitting en uitdroging door XTC. Ook vergroot het de kans op klachten zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het is dus beter om geen alcohol te drinken tijdens XTC-gebruik. Kies voor alcoholvrije drankjes. Wanneer je wel alcohol drinkt, drink dan niet te veel. Bijvoorbeeld niet meer dan 3 glazen op een avond.
Cocaïne en alcohol ontremmen en maken overmoedig. Deze combinatie kan daarom sneller leiden tot agressief gedrag. Omdat je dronkenschap minder voelt door de cocaïne, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat je rijvaardigheden en het vergroot de kans op verkeersongelukken. Alcohol + cocaïne is extra belastend voor hart en bloedvaten. Ook kan de combinatie van beide middelen de lever (blijvend) beschadigen.
Deze combi vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vergroot het de kans op agressie en het vermindert het gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Omdat je dronkenschap minder voelt door de speed, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat jezelf waardoor het risico op verkeersongelukken vergroot. Het risico op uitdroging en oververhitting neemt toe. Alcohol in combinatie met cocaïne, speed of XTC is extra belastend voor je hart en bloedvaten en kan leverschade veroorzaken. Het kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en het ontstaan van psychische problemen.
Deze combi vergroot de kans op een slechte trip.
GHB en alcohol versterken elkaars dempende werking. Ze onderdrukken de ademhaling. Daardoor kan een kleine hoeveelheid GHB al teveel zijn. Dat kan leiden tot ernstige ademhalingsstoornissen die levensbedreigend kunnen zijn. Je kunt hierdoor in coma raken en zelfs overlijden. Drink dus geruime tijd voor en na GHB-gebruik geen alcohol.
Als ketamine gecombineerd wordt met alcohol, kan dit je ademhaling onderdrukken. Je kunt zo bewusteloos raken. Daarnaast neemt de kans op misselijkheid of braken toe, hierdoor kun je stikken.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Scroll naar boven