Home Alcohol Combigebruik

Combigebruik

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen. Lees hier meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties.

Lachgas gecombineerd met grote hoeveelheden alcohol is zeer gevaarlijk. Je hebt door het verdovende effect van alcohol geen goede adequate ademprikkel. Zo kun je onvoldoende zuurstof binnenkrijgen, met mogelijk een hartaanval tot gevolg.
Vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Het kan verkeerd vallen, waardoor je je angstig en onprettig kan gaan voelen. Het vermindert je rijvaardigheid.
Alcohol zwakt de effecten van 2C-B af. Door de effecten van 2C-B merk je soms niet dat je dronken wordt. Als de 2C-B dan uitwerkt, ben je ineens heel erg dronken.
Deze combi vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vermindert het je gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Enkele onderzoeken laten zien dat mensen die bier drinken bij XTC minder kans op hersenschade hebben. Waarschijnlijk komt dit niet door de alcohol, maar door de afkoeling die bier veroorzaakt. De kans op hersenschade wordt namelijk groter bij verhitting van het lichaam en regelmatig drinken (1 a 2 glazen per uur) kan dit voorkomen. Daarom is bier drinken bij XTC-gebruik beter dan niets drinken. Maar het drinken van water, fris of isotone drankjes is waarschijnlijk weer beter dan bier. We weten namelijk niet of alcohol in combinatie met XTC nog andere risico’s heeft.
Deze combi vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vergroot het de kans op agressie en het vermindert het gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Omdat je dronkenschap minder voelt door de cocaïne, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat jezelf waardoor het risico op verkeersongelukken vergroot. Het risico op uitdroging en oververhitting neemt toe. Alcohol in combinatie met cocaïne, speed of XTC is extra belastend voor je hart en bloedvaten en kan leverschade veroorzaken. Het kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en het ontstaan van psychische problemen.
Deze combi vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vergroot het de kans op agressie en het vermindert het gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Omdat je dronkenschap minder voelt door de speed, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat jezelf waardoor het risico op verkeersongelukken vergroot. Het risico op uitdroging en oververhitting neemt toe. Alcohol in combinatie met cocaïne, speed of XTC is extra belastend voor je hart en bloedvaten en kan leverschade veroorzaken. Het kan leiden tot tijdelijk geheugenverlies en het ontstaan van psychische problemen.
Deze combi vergroot de kans op een slechte trip.
GHB en alcohol versterken elkaars dempende werking. Ze onderdrukken de ademhaling. Daardoor kan een kleine hoeveelheid GHB al teveel zijn. Dat kan leiden tot ernstige ademhalingsstoornissen die levensbedreigend kunnen zijn. Je kunt hierdoor in coma raken en zelfs overlijden. Drink dus geruime tijd voor en na GHB-gebruik geen alcohol.
Als ketamine gecombineerd wordt met alcohol, kan dit je ademhaling onderdrukken. Je kunt zo bewusteloos raken. Daarnaast neemt de kans op misselijkheid of braken toe, hierdoor kun je stikken.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Vergroot lettertype
Scroll to Top