Home Alcohol Dosering van alcohol

Dosering

  • Er is geen veilige hoeveelheid alcohol aan te geven. Zeker niet wanneer je onder de 24 bent en je hersenen mogelijk nog in ontwikkeling zijn. Uit nieuwe onderzoeken komt steeds duidelijker naar voren dat alcohol voor kanker, hart- en vaatziekten, leverproblemen en andere ziektes kan zorgen. Er zijn aanwijzingen dat alcohol bij meisjes en vrouwen ook bij kleine hoeveelheden de kans op borstkanker vergroot.
  • Je kunt dus niet zonder risico drinken. Het advies is dan ook: drink geen alcohol (zeker als je onder de 18 bent) of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Ook is het handig om minstens 2 dagen per week niets te drinken om te zorgen dat het geen gewoonte wordt.
  • Eén keer per week veel drinken is slechter dan gespreid over de week 1 glas. Juist grote hoeveelheden vergroten de kans op hersenschade, een hoge bloeddruk, leverschade enzovoorts.
  • Probeer bij het uitgaan of bij speciale gelegenheden niet meer dan 3 glazen te drinken en drink de twee dagen erna helemaal geen alcohol om je lichaam te laten herstellen.
Scroll naar boven