Home Cocaïne Combigebruik met cocaïne

Combigebruik

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen.

Klik op een drugs en lees meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties met cocaïne 

Cocaïne en alcohol ontremmen en maken overmoedig. Deze combinatie kan daarom sneller leiden tot agressief gedrag. Omdat je dronkenschap minder voelt door de cocaïne, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat je rijvaardigheden en het vergroot de kans op verkeersongelukken. Alcohol + cocaïne is extra belastend voor hart en bloedvaten. Ook kan de combinatie van beide middelen de lever (blijvend) beschadigen.
Vergroot de kans op psychische klachten (angst, onrust). Gebruikers zeggen dat cannabis de werking van cocaïne kan verzachten.
Er is niets bekend over het combineren van coke met 2C-B.
Cocaïne en XTC zijn beide stimulerende middelen. Combigebruik vormt een overbelasting voor je hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kun je een leeg en uitgeblust gevoel hebben. Verder vergroot je de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van XTC met cocaïne voel je het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.
Cocaïne en GHB kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat cocaïne stimulerend werkt, merk je minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neem je snel te veel GHB. Als de cocaïne uitwerkt en er zit nog veel GHB in je lichaam kan je plotseling ‘out gaan’ (bewusteloos raken). Daarnaast kun je door coke stijve kaken krijgen of soms zelfs een kaakklem. Ben je op dat moment buiten bewustzijn is dit levensgevaarlijk omdat je kunt stikken in je eigen braaksel.
Cocaïne en speed zijn beide stimulerende middelen. Het zorgt ervoor dat de adrenalinehuishouding extra wordt geprikkeld. De zenuwen die betrokken zijn bij de afgifte van adrenaline raken uitgeput waardoor na gebruik een leeg, gesloopt gevoel kan ontstaan. Je bloeddruk verhoogt en je hart en bloedvaten worden extra belast.
Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Je weet nooit welke onaangename, onverwachte effecten het geeft. Het vergroot de kans op psychische klachten zoals angst en paniek.
De combinatie van ketamine met cocaïne kan riskant zijn voor mensen met hart- en vaatziekten.
Er is niets bekend over het combineren van coke met 4-FA. Wel kun je het volgende stellen: 4-FA is een stimulerend middel dat gecombineerd met andere stimulerende middelen zoals coke, hart- en vaatproblemen kan geven.
Vergroot de kans op hart- en vaatproblemen, agitatie en angst/paranoia.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.

Scroll naar boven