Home GHB Combigebruik met GHB

Combigebruik

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen.

Klik op een drugs en lees meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties met GHB

Lachgas gecombineerd met GHB of andere verdovende middelen versterkt het verdovende effect van lachgas. Dit vergroot de risico’s.
Beide middelen onderdrukken de ademhaling en hartslag. Je kunt hierdoor sneller out gaan en ademhalingsproblemen krijgen. Drink dus geruime tijd voor en na GHB-gebruik geen alcohol.
Deze combi kan onvoorspelbare effecten geven. Je weet dus niet welke (onaangename) effecten je kunt verwachten.
2C-B en GHB werken een beetje langs elkaar heen. Als je nog aan het trippen bent en je neemt GHB, dan zal de coördinatie verslechteren en de verwarring toenemen. De effecten van de 2C-B zullen wat gedempt worden door de GHB. De kans op misselijkheid neemt flink toe. Bovendien is GHB doseren erg lastig als je aan het trippen bent.
GHB wordt soms na XTC gebruikt om de ‘comedown’ van XTC te verzachten. Als de XTC gaat uitwerken, maar er zit nog veel GHB in je lichaam kun je plotseling outgaan. De combinatie van GHB met XTC vergroot mogelijk de kans op een diepe en langere coma. GHB kan door de verdovende werking, de bewustzijnsveranderende effecten van XTC versterken. Daarnaast kun je door XTC stijve kaken krijgen of soms zelfs een kaakklem. Ben je op dat moment buiten bewustzijn is dit levensgevaarlijk omdat je kunt stikken in je eigen braaksel.
GHB en cocaine kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat cocaïne stimulerend werkt, merk je minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neem je snel te veel GHB. Als de cocaïne uitwerkt en er zit nog veel GHB in je lichaam kan je plotseling ‘out gaan’ (bewusteloos raken).
Speed en GHB kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat speed stimulerend werkt, merk je minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neem je snel te veel GHB. Als de speed uitwerkt en er zit nog veel GHB in je lichaam kan je plotseling ‘out gaan’ (bewusteloos raken). De combinatie van GHB met speed of vergroot mogelijk de kans op een diepe en langere coma
Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Je weet nooit welke onaangename, onverwachte effecten het geeft. Het vergroot de kans op psychische klachten zoals angst en paniek.
Dit is een riskante combinatie omdat het je ademhaling kan onderdrukken. Je kunt zo bewusteloos raken. Daarnaast neemt de kans op misselijkheid of braken toe. Als je moet overgeven en bewusteloos raakt, kun je stikken.
4-FA wordt ook wel gecombineerd met GHB om de scherpe kantjes van het stimulerende effect te halen. Het risico hiervan is dat je door het stimulerende effect van 4-FA de verdovende effecten van GHB niet voelt, waardoor je meer kans hebt op overdoseren en outgaan.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Scroll naar boven