Home Hasj & wiet Dosering

Dosering

  • Omdat het THC-gehalte in hasj en wiet nogal verschilt, is het moeilijk een dosis aan te geven. De concentratie THC in Nederlandse wiet ligt tussen de 15 en 18%. In buitenlandse wiet ligt het gemiddeld rond de 7,5%, in buitenlandse hasj rond 19%. Hasj maakt vaak wat rustiger en lomer dan wietsoorten zoals white widow, haze of northern light. 
  • Veel mensen roken 3 tot 4 joints uit 1 gram. De effecten van hasj/wiet treden ook op als je oppervlakkig inhaleert en de rook kort binnenhoudt. Diep inhaleren is dus niet nodig. Ben je een ervaren gebruiker, dan weet je welke soort en dosis je prettig vindt. Ben je een beginnende gebruiker, dan neem je vlug teveel en kunnen hasj en wiet verkeerd vallen.
  • Als je hasj of wiet eet, bijvoorbeeld in een spacecake, dan weet je niet hoeveel hasj of wiet er in de cake zit. Daardoor krijg je misschien teveel binnen en kan het verkeerd vallen.
  • Laat je in de coffeeshop goed voorlichten over de soort, de sterkte en het effect. Een hoog THC-gehalte geeft mogelijk meer risico dan hasj/wiet met een laag THC-gehalte, zeker bij gebruik op jonge leeftijd. Er zijn aanwijzingen dat een hoog CBD-gehalte de risico’s van THC (deels) kan verminderen, al is hier veel discussie over. Dit zijn meestal de buitenlandse hasj- en wiet soorten.

Test hier je hasj en wiet gebruik.

Scroll naar top