Home Nieuws Dit carnavalsnummer gaat eens niet over veel bier drinken: ‘Het is toch gek dat al dat zuipen als iets cools wordt gezien?’

Dit carnavalsnummer gaat eens niet over veel bier drinken: ‘Het is toch gek dat al dat zuipen als iets cools wordt gezien?’

Stop niet met bier en Altijd zuipen. Het is een kleine greep uit de oogst aan carnavalsnummers voor 2024. Reden voor Merijn Ruis en Lot van Os om het lied Bier is voor watjes op te nemen. ,,Het idee dat je ongezellig bent als je niet meedrinkt, vind ik nergens op slaan.”

‘Fristi met twee rietjes, dat trekt de aandacht van heel wat leuke grietjes’. En ‘een echte vent drinkt cola light’. Nee, het zijn niet de standaardteksten die je verwacht in een carnavalsnummer, die toch vaak draaien om zuipen, zuipen en zuipen. Bredanaar Merijn Ruis en Tilburger Lot van Os houden zelf ook best van een biertje op zijn tijd maar vonden het grappig om eens een ander geluid te laten horen.

,,Al die nummers gaan over zuipen tot je alleen nog maar kan kruipen, over altijd maar doorgaan tot je helemaal naar de klote bent”, stelt Ruis. ,,Er bestaat zoveel groepsdruk rondom het drinken van veel alcohol; het wordt toch altijd als iets stoers gezien. Waarom niet een keer groepsdruk om geen alcohol te drinken?”, stelt Ruis. ,,Het idee dat je ongezellig bent als je niet meedrinkt, vind ik nergens op slaan.”

Mensen wennen er ook snel aan

En dus namen de twee met de artiestennaam Gewoon Piet en Harry dit jaar het carnavalsnummer Bier is voor watjes op, met een opening van Tilburger Ferry van der Zaande. Het is een nummer met een knipoog, zegt Ruis er ook bij, want met carnaval moet je iedereen op de hak kunnen nemen. ,,Dus ook bierdrinkers. Maar we houden er ook wel van om de status quo een beetje uit te dagen. Het tegenovergestelde te doen van wat je zou verwachten.”

Lees het hele artikel van Bart Gotink op BNdeStem.nl.

Meer info:

Scroll naar boven