Home Nieuws Erectiemiddel Kamagra: illegaal medicijn, maar eenvoudig te verkrijgen

Erectiemiddel Kamagra: illegaal medicijn, maar eenvoudig te verkrijgen

De helft van de in beslag genomen illegale medicijnen in Nederland betreft erectiemiddelen. Uit rioolwateronderzoek blijkt daarnaast dat er veel meer erectiemiddelen worden gebruikt, dan voorgeschreven in de apotheek: 80 procent van de werkzame stof, sildenafil, is via illegale weg verkregen en geslikt. Eén van de populairste op dit moment? Kamagra! 

‘Het zijn allemaal jongeren tussen de 18 en 25 jaar’, vertelt een Kamagra-gebruiker en tevens dealer aan Radar. ‘Met name na een nacht van veel alcohol nemen mannen het om daarna nog te presteren’. Zelf verhandelt de gebruiker op kleine schaal aan vrienden en bekenden.

‘Je weet gewoon niet wat er gebeurt’

Hoogleraar Voeding en Farmacologie Renger Witkamp verbaast zich over het gemak waarmee je erectiemiddelen online kan kopen. ‘Dat is een kwalijke zaak. Het is niet voor niets dat de Nederlandse overheid, Europese wetgeving en de FDA in Amerika zeggen: het is een medicijn. Ze geven het die status omdat het gebruik ervan niet onschuldig is. De combinatie van sommige partydrugs met sildenafil, de werkzame stof uit Kamagra en Viagra, is ernstig te ontraden. Als je bepaalde drugs gebruikt en je slikt daar Kamagra bij, dan weet je gewoon niet wat er gebeurt’. 

Lees het hele artikel op Radar.nl.

Meer lezen:

Scroll naar boven