Home Nieuws Extreme blaasklachten jongeren door ketamine: 'Helse pijn en elke 5 minuten plassen'
drugsenuitgaan

Extreme blaasklachten jongeren door ketamine: ‘Helse pijn en elke 5 minuten plassen’

Juul begon op haar 15e met het gebruiken van ketamine toen ze zich verveelde tijdens de coronapandemie. Ze raakte verslaafd en gebruikte dagelijks grote hoeveelheden, tot wel 10 gram per dag.

Het gebruik veroorzaakte ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hevige blaasklachten. Ze moest om de paar minuten naar het toilet rennen, plaste soms in haar broek en had intense pijn. Naast Juul hebben veel anderen ook last van deze problemen door ketaminegebruik.

De toename van deze gevallen heeft geleid tot de oprichting van een speciale ketaminepoli in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze poli behandelt jongeren met ernstige blaasproblemen als gevolg van ketaminegebruik. Het aantal patiënten is sterk gestegen, vooral vanwege meer bewustwording en acceptatie van het probleem. Juul is nu afgekickt, maar haar blaas is ernstig beschadigd door de ketamine. Ze heeft nog steeds veel pijn en het is onzeker of ze ooit volledig zal herstellen. Ze wil anderen waarschuwen voor de ernstige gevolgen van ketaminegebruik en benadrukt dat verslaving geen grapje is.

Lees het artikel van Frances Brisam op RTLNieuws.nl.

Meer info:

Scroll naar boven