Home Nieuws Ketamine poli in JBZ helpt verslaafden: ‘Ik begon bloedproppen te plassen’

Ketamine poli in JBZ helpt verslaafden: ‘Ik begon bloedproppen te plassen’

Als enige in Nederland heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een speciale ketamine poli. Speciaal voor mensen die door een verslaving lichamelijke klachten krijgen. Overmatig gebruik richt vooral grote schade toe aan de blaas.

De poli opende in 2022 met slechts een paar patiënten. Inmiddels worden verslaafden uit het hele land behandeld en is er zelfs een wachtlijst. Bob* is een van de patiënten die geholpen wordt. Hij begon met het gebruik van ketamine op festivals. Maar dat liep al snel uit de hand. “Ik stond ’s ochtends op om een punt drugs te nemen. Dat ging eigenlijk heel de dag door. Daar ben ik in blijven hangen.”

Blaasproblemen

Volgens Van der Sanden worden de gevaren van ketamine onderschat. “Bij veel drugs die gebruikt worden zijn gebruikers vaak voorzichtig met overdosissen die je kan hebben waarbij je meteen grote problemen kan hebben. Bij ketamine heb je minder snel de acute problematiek. Maar als je verslaafd bent kan je op lange termijn grote gezondheidsklachten krijgen met name van je blaas.”

Meer info:

Scroll naar boven