Home Nieuws Kun je van wijn ook een 'bierbuik' krijgen?

Kun je van wijn ook een ‘bierbuik’ krijgen?

Helaas er bestaat ook zoiets als de ‘wijnbuik’. In dit artikel leggen wij uit hoe het zit.

Bierbuik niet per se door bier

Een zogenaamde bierbuik is een uitpuilende buik ter hoogte van de maag. De bierbuik komt omdat er in alcohol, en met name bier, veel calorieën zitten. Zelfs nog meer dan in suiker. (1 gram alcohol = 7 kcal.; 1 gram suiker = 4 kcal.) Die buik hoeft echter niet door bier te zijn ontstaan. De alcohol en suiker in het bier kunnen ervoor zorgen dat je buik groeit, maar dat kan ook komen door alcohol, suikers en vetten uit andere voedingsmiddelen en dranken — dus ook uit wijn.

Een glas wijn bevat misschien minder calorieën dan een glas bier, maar alcohol blijft een dikmaker. Wanneer je af en toe een glaasje drinkt, zul je er niet veel van merken. Wie echter regelmatig en veel drinkt, kan daardoor aankomen.

Een bierbuik komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen

Vet wordt in het lichaam op verschillende plekken in het lichaam opgeslagen. Hierin maakt het nog wel uit hoe oud je bent, of je man of vrouw bent. Waar mannen vaak vetten opslaan op de buik, komen vrouwen vooral aan op de heupen, dijen, bovenarmen en op de buik. Hierdoor komen bierbuiken vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Lees het hele artikel van Miriam Groot op gezondheidsnet.nl.
Lees ook het antwoord op de veelgestelde vraag: Word je dik van alcohol?

Scroll naar boven