Home Nieuws Tikkie populair bij bestellen van designer drugs
Hoe Ronnie Flex verslaafde jongeren overtuigde hun problemen aan te pakken

Tikkie populair bij bestellen van designer drugs

Betaalapp Tikkie is in opmars als betaalmiddel voor de onlinehandel in zogeheten designer drugs. Dat meldt Brandpunt+ op basis van eigen onderzoek. De wijze van betalen blijft wel een probleem voor de research chemical-sites. Financiële dienstverleners willen de aanbieders namelijk niet graag als klant. Als zo’n dienstverlener erachter komt dat een webshop research chemicals aanbiedt, wordt het iDEAL-contract vaak eenzijdig opgezegd. PayPal treedt ook streng op en Bitcoin blijft naar verhouding een nicheproduct. De introductie van Tikkie in 2017 bood een oplossing voor deze webshops. Brandpunt+ bekeek zo’n 20 sites die (legale en illegale) drugs en medicijnen verkopen en sprak diverse mensen.

ABN Amro, eigenaar van de Tikkie-app, is duidelijk: het mag niet en er wordt tegen opgetreden. “Als ontdekt wordt dat de consumenten-app voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt, of er manieren bedacht worden om limieten te omzeilen, handelt de gebruiker in strijd met de voorwaarden en kan het gebruik van de app door de bank beëindigd worden.”

Lees het hele onderzoek en de reactie van de verkopers en van de financiële dienstverlenersverder op Brandpuntplus.kro-ncrv.nl

Scroll naar boven