Home Nieuws Urologen slaan alarm: gebruikers ketamine riskeren stoma

Urologen slaan alarm: gebruikers ketamine riskeren stoma

De Vereniging voor Urologie maakt zich zorgen over het toenemende gebruik van de partydrug ketamine onder jongeren. Het gebruik van het middel leidt vaak tot aantasting van de blaas. Met als mogelijke consequentie het verwijderen van de blaas en het plaatsen van een stoma.

Blaas er uit

Uroloog Bart van Bezooijen ziet in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort steeds meer ketaminegebruikers op zijn spreekuur. “Zo’n tien gebruikers dit jaar met blaasproblemen”. Als voorzitter van de Vereniging voor Urologie merkt Van Bezooijen dat dit overal in het land speelt. “Niet alleen in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam, maar collega’s in het hele land melden meer blaaspatiënten als gevolg van ketamine-gebruik.”

Volgens de uroloog leidt dat vaak tot ernstige complicaties. “Ook al stop je met het middel, de kans bestaat dat de schade blijvend is. Antibiotica of andere middelen werken vaak niet, en de uiterste consequentie kan zijn dat de blaas verwijderd moet worden. En dan moeten we een stoma aanleggen, iets dat heel heftig is.”

Lees het hele artikel van Gert Janssen en Hanneke de Jonge op NOS.nl.

Lees hier: Ketamine en blaasproblemen, hoe zit dat?

Scroll naar boven