Home Paddo's Beperk de risico's

Beperk de risico’s

Het gebruik van paddo’s is nooit zonder risico. Als je geen risico wilt lopen, gebruik dan niet. De volgende tips kunnen het risico van gebruik verkleinen:

  • Informeer jezelf over de soort, sterkte en het effect. Je kunt met je vragen terecht bij de Drugs Infolijn via 0900-1995 (€0,10 p/m). Lees de informatie over dosering.
  • Pluk nooit zelf paddenstoelen, er bestaat altijd het risico van verwarring met giftige soorten.
  • Gebruik alleen in een vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen. Bij voorkeur is dat een rustige plek in de natuur met de mogelijkheid om binnen te zitten of te schuilen. Trippen op een feest of festival is over het algemeen geen goed idee. 
  • Paddo’s (en andere psychedelica) laten je vanuit een ander perspectief naar de wereld en naar jezelf kijken. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over het effect ervan op het bewustzijn. Wees er zeker van dat je een dergelijke ervaring wil meemaken. Hoewel psychedelica levensveranderende inzichten kunnen geven, zijn zulke drugs nooit hulpmiddelen om problemen mee op te lossen.
  • Zorg dat je de mensen om je heen kunt vertrouwen en dat die mensen geen problemen hebben met drugsgebruik. Vertel je vrienden wat je hebt gebruikt en hoeveel. Zorg dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt heeft. Dit wordt ook wel een ’tripsitter’ genoemd. Let hierbij wel op dat je een tripsitter neemt die begrijpt wat je gaat meemaken.­ Het liefst iemand die al ervaring heeft en juist niet iemand die nuchter blijft omdat hij/zij eigenlijk helemaal niets met drugs heeft of het te eng vindt om te doen.­ 
  • Bij psychedelica is het extra belangrijk dat je goed in je vel zit. Eventuele angsten worden uitvergroot, wat zelfs tot onverantwoordelijke paniekreacties of traumatische ervaringen kan leiden. 
  • Als paddo’s niet lekker vallen, verzet je dan niet, maar laat de ervaring over je heen komen. Weet dat het gevoel tijdelijk is en dat het overgaat.
  • Als je angstig wordt of onprettige gevoelens ervaart: blijf rustig, het gaat over. Verander de muziek, of ga iets anders doen, om je stemming positief te beïnvloeden en je af te leiden.
  • Na gebruik kun je nog enige tijd loom en ongeconcentreerd zijn. Deelname aan het verkeer kan dan nog niet.
Scroll naar top