Home Speed Combigebruik met speed

Combigebruik

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen. 

Klik op een drugs en lees meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties met speed.

Speed en alcohol ontremmen en maken overmoedig. Deze combinatie kan daarom sneller leiden tot agressief gedrag. Omdat je dronkenschap minder voelt door de speed, drink je misschien meer dan je van plan bent. Je overschat je rijvaardigheden en het vergroot de kans op verkeersongelukken Alcohol + speed is extra belastend voor hart en bloedvaten. Ook kan de combinatie van beide middelen de lever (blijvend) beschadigen.
Vergroot de kans op psychische klachten (angst, onrust). Gebruikers zeggen dat cannabis de werking van speed kan verzachten.
Speed en XTC zijn beide stimulerende middelen. Combigebruik vormt een overbelasting voor je hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kun je een leeg en uitgeblust gevoel hebben. Verder vergroot je de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van XTC met speed voel je het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.
Speed en cocaïne zijn beide stimulerende middelen. Het zorgt ervoor dat de adrenalinehuishouding extra wordt geprikkeld. De zenuwen die betrokken zijn bij de afgifte van adrenaline raken uitgeput waardoor na gebruik een leeg, gesloopt gevoel kan ontstaan. Je bloeddruk verhoogt en je hart en bloedvaten worden extra belast.
Speed en GHB kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat speed stimulerend werkt, merk je minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neem je snel te veel GHB. Als de speed uitwerkt en er zit nog veel GHB in je lichaam kan je plotseling out gaan (bewusteloos raken). Daarnaast kun je door speed stijve kaken krijgen of soms zelfs een kaakklem. Ben je op dat moment buiten bewustzijn is dit levensgevaarlijk omdat je kunt stikken in je eigen braaksel.
Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Je weet nooit welke onaangename, onverwachte effecten het geeft. Het vergroot de kans op psychische klachten zoals angst en paniek.
De combinatie van ketamine met speed kan riskant zijn voor mensen met hart- en vaatziekten. Ook is er een groter kans op misselijkheid en overgeven.
4-FA is een stimulerend middel dat gecombineerd met andere stimulerende middelen zoals speed hart- en vaatproblemen kan geven. 4-FA combineren met speed wordt afgeraden. Over het algemeen geldt dat het combineren van XTC en speed meer kans op hersenschade geeft. Het zou zo kunnen zijn dat dit ook geldt voor de combi speed en 4-FA.
Vergroot de kans op hart- en vaatproblemen, agitatie en angst/paranoia.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Er is weinig/niets bekend over deze combinatie. Wees daarom extra voorzichtig.
Scroll naar boven