Home Test je drugs Hoe werkt het testen

Hoe werkt het testen

Om drugs te laten testen moet je ze inleveren bij de testservice. Bij de testservice kan je bijvoorbeeld XTC-pillen, maar ook andere drugs laten testen. Vaak moeten de drugs naar het lab worden opgestuurd. Het duurt dan ongeveer een week voordat we de uitslag weten. Je moet wel zelf de testservice bellen voor de uitslag. Drugs testen is namelijk helemaal anoniem. Dit betekent dat niemand vraagt naar je naam, telefoonnummer, adres of geboortedatum. Hou er dus rekening mee dat het een week kan duren voordat je de test uitslag hebt.

Wat doet de testservice?

Om drugs te laten testen moet je de drugs inleveren bij de testservice. Bij de testservice is een DIMS-medewerker die je een paar vragen stelt over de drugs. De vragen gaan over waar de drugs zijn gekocht, wanneer, wat de prijs was én als wat de drugs is verkocht. Tijdens dit gesprek is er ook de kans om zelf vragen te stellen. Je drugs krijg je vaak niet terug na de test. De drugs worden namelijk meestal opgestuurd naar een lab.

Hieronder en bij de voorwaarden lees je wat je nog meer moet weten als je naar de testservice of een inleverpunt komt.

Je kan XTC-pillen en andere drugs laten testen

Bij de testservice kan je veel verschillende drugs laten testen. Voorbeelden van drugs die je kan laten testen zijn XTC-pillen, cocaïne en andere poeders en pillen. Bekijk hier welke drugs je nog meer kan laten testen.

Waar kan ik drugs testen?

Je kan drugs op verschillende plekken in Nederland laten testen. Op deze kaart vind je een testservice bij jou in de buurt.

Kost drugs testen geld?

Testen is bijna altijd gratis. Sommige testservices vragen een paar euro (€2-3) voor het testen.

Drugs testen is anoniem

Het testen is anoniem. Dit betekent dat niemand vraagt naar je naam, telefoonnummer, adres of geboortedatum. Soms komt het voor dat je je voorstelt met je naam. Maak je geen zorgen, je naam wordt nergens opgeslagen.

Krijg ik meteen te horen wat er in mijn sample zit?

Meestal duurt het een week voordat de uitslag van het drugssample bekend is. Hou hier rekening mee. Heel soms is het mogelijk om meteen een uitslag te krijgen. Bijvoorbeeld bij XTC-pillen.

Hoe kom ik de uitslag te weten?

Ongeveer een week na het inleveren van het drugssample kun je bellen voor de uitslag. Hiervoor heb je het papiertje met de code nodig die je hebt gekregen bij de testservice. Deze code is nodig om het sample terug te vinden. Bewaar deze code dus goed. De codes worden 8 weken door ons bewaard. Je hebt dus 8 weken de tijd om terug te bellen voor de uitslag. We kunnen de uitslag niet meer vinden als je langer dan 8 weken wacht met bellen.

Wat is het verschil tussen een inleverpunt en de testservice?

Een inleverpunt is iets anders dan de testservice. Bij een inleverpunt lever je de drugs af bij een balie en is er geen uitgebreid gesprek met een DIMS-medewerker. Je hebt hier niet echt de kans om vragen te stellen. Ook kan er bij een inleverpunt nooit meteen een uitslag worden gegeven. Je moet hier dus altijd minstens een week wachten op de uitslag. Een voordeel van een inleverpunt is dat deze wel langer open zijn dan de testservice. Inleverpunten kun je ook vinden op de pagina ‘Testlocaties‘.

Scroll naar boven