Home FAQ FAQ cocaïne

FAQ Cocaïne

XTC

Wat betreft risico’s kun je drugs beoordelen aan de hand van drie criteria: lichamelijke schade, verslavingskans en sociale schade. Vergelijking is moeilijk: beide drugs hebben eigen lichamelijke risico’s. Wat betreft verslavende werking en sociale gevolgen scoort cocaïne duidelijk slechter dan XTC.

Lees verder

Cocaïne

In principe is elke drug matig te gebruiken, dat geldt dus ook voor cocaïne. Cocaïne is echter wel een drug die gemakkelijk tot verslaving leidt.

Lees verder

Ja dat kan. Er zijn twee soorten drugspsychoses: de chronische en de tijdelijke psychose. Door cocaïne kun je, als je een lange tijd veel gebruikt, in een tijdelijke psychose raken. Een chronische psychose kan alleen ontstaan bij mensen die gevoelig zijn voor psychoses. Drugs kunnen een chronische psychose ‘triggeren’ ofwel opwekken.

Lees verder

De combinatie alcohol en cocaïne is een aanslag op je lichaam en vooral op je hart. Het kan agressief en overmoedig maken, waardoor je meer gaat drinken dan je van plan was.

Lees verder

De zuiverheid van cocaïne varieert van 0% tot 89% en loopt dus sterk uiteen. Cocaïne wordt meestal versneden met suikers, stimulerende middelen en lokaalverdovende middelen. Steeds vaker wordt ook levamisol als versnijdingsmiddel aangetroffen. Dit middel kan serieuze risico’s voor zware gebruikers opleveren.

Lees verder

Er zijn een paar verschillen in werking, prijs en werkingsduur. Speed werkt meer lichamelijk, is goedkoper en werkt langer.

Lees verder

Je kunt schade aan je neus door snuiven voorkomen. Spoel na afloop je neus met bijvoorbeeld lauw zout water of een neusspray om ontstekingen te voorkomen.

Lees verder

Speed

Door de stimulerende werking gaat het gebruik van uppers vaak gepaard met problemen met in slaap komen. In het geval van speed kan dit tot wel 12 uur lang aanhouden. Toch zijn er wel wat tips die kunnen helpen met het voorkomen van plafondienst:

Lees verder

Drugs algemeen

Als je veel vrienden hebt die drugs gebruiken en je gaat naar dancefeesten of festivals, dan denk je al gauw dat iedereen aan de drugs zit. Maar dat is niet zo! De meeste van je leeftijdgenoten gebruiken geen drugs.

Lees verder

Scroll naar boven