Home FAQ FAQ GHB

FAQ GHB

GHB

Verkrachtingen waarbij GHB toegediend is komen voor, maar zijn zeldzaam. Er zijn gevallen bekend waarbij GHB in drankjes werd gedaan, om iemand gewilliger te maken. Het is zaak om altijd goed op je glas te letten. Je kunt de zoute smaak van GHB overigens meestal goed proeven.

Lees verder

De meeste mensen nemen GHB uitsluitend bij bepaalde bijzondere gelegenheden. Er wordt dan te weinig GHB gebruikt om er aan verslaafd te raken. Langdurig en frequent gebruik van grote hoeveelheden GHB kan leiden tot zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijkheid. Afhankelijkheid van GHB komt steeds vaker voor.

Lees verder

Door GHB kun je meer zin in sex krijgen. Het ontremt en maakt gevoeliger.

Lees verder

In kleine hoeveelheden kan GHB een ontspannen of vrolijk gevoel geven. Bij hogere doseringen lijkt het effect van GHB veel op het effect van een grote dosis alcohol. Er kan dan ook misselijkheid en duizeligheid optreden.

Het doseren van GHB is erg moeilijk en gaat daarom vaak mis. Je krijgt dan te veel binnen en valt in een zeer diepe slaap. Deze vorm van bewusteloosheid kan enige uren duren. Meestal ontwaak je probleemloos uit die slaap, maar om het zekere voor het onzekere te nemen (het is als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is) is het verstandig medische hulp in te roepen. De combinatie van GHB met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten en kan levensgevaarlijk zijn.

Lees verder

Het beste kun je GHB op een droge, koele plek bewaren. Wanneer het oud wordt loop je niet meer risico. Het enige dat er kan gebeuren is dat de werking is afgenomen.

Lees verder

GHB doseren is ontzettend moeilijk en gaat vaak verkeerd. De dosis luistert uiterst nauw en is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de gebruiker, de maaginhoud en zijn/haar gevoeligheid. Wat de een kan hebben, is voor de ander teveel. Als je veel GHB gebruikt ontstaat er tolerantie. Dat wil zeggen dat je steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Lees in het lange antwoord belangrijke doseertips.

Lees verder

GBL wordt anders gedoseerd dan GHB, omdat het meer geconcentreerd is. Je hebt dus minder nodig voor hetzelfde effect. Dit komt omdat GHB meestal in de vorm van een zout wordt opgelost in water, terwijl GBL meestal puur (ook in de vorm van een vloeistof) genomen wordt. Dit is zeer gevaarlijk want onverdund kan het irritatie en beschadiging van slokdarm en maag veroorzaken.

Het is ook mogelijk dat GBL meer misselijkheid veroorzaakt, dan dat GHB dat doet.

Lees verder

Drugs algemeen

Als je veel vrienden hebt die drugs gebruiken en je gaat naar dancefeesten of festivals, dan denk je al gauw dat iedereen aan de drugs zit. Maar dat is niet zo! De meeste van je leeftijdgenoten gebruiken geen drugs.

Lees verder

Scroll naar boven