Home XTC Combigebruik met XTC

Combigebruik XTC met andere drugs

Het combineren van drugs is extra riskant. De effecten van combinaties zijn bovendien niet goed te voorspellen. Combineren betekent meer risico lopen. 

MDMA en anti-astma of anti-hooikoorts middelen
Het is geen goed idee om deze middelen te combineren, je bloeddruk kan er gevaarlijk van stijgen. Lees hier meer.

Klik op een drugs en lees meer over effecten en risico’s van verschillende combinaties met XTC

Lachgas wordt soms ook gecombineerd met XTC om de werking te versterken. Dit kan leiden tot een zeer intense trip die erg beangstigend kan aanvoelen (bad trip).
Deze combi vergroot de kans op hoofdpijn en misselijkheid. Ook vermindert het je gevoel van dronkenschap en vermoeidheid. Enkele onderzoeken laten zien dat mensen die bier drinken bij XTC minder kans op hersenschade hebben. Waarschijnlijk komt dit niet door de alcohol, maar door de afkoeling die bier veroorzaakt. De kans op hersenschade wordt namelijk groter bij verhitting van het lichaam en regelmatig drinken (1 a 2 glazen per uur) kan dit voorkomen. Daarom is bier drinken bij XTC-gebruik beter dan niets drinken. Maar het drinken van water, fris of isotone drankjes is waarschijnlijk weer beter dan bier. We weten namelijk niet of alcohol in combinatie met XTC nog andere risico’s heeft.
Gebruikers hebben verschillende ervaringen met deze combi. De een vindt het prettig, de ander vervelend. Er zijn gebruikers die actiever blijven van hasj/wiet in combi met XTC. XTC kan de effecten van het blowen versterken. Er zijn ook gebruikers die geen effect ervaren. Wacht in ieder geval met blowen tot je de werking van de XTC voelt. Let op de signalen van je lichaam.
2C-B wordt soms gecombineerd met XTC. Vaak wordt eerst XTC genomen en als de piekmomenten een beetje voorbij zijn dan 2C-B. XTC nemen na de 2C-B zal vermoedelijk het effect van de XTC dempen. Er is verder weinig bekend over het combineren van XTC met 2C-B.
XTC en cocaïne zijn beide stimulerende middelen. Combigebruik vormt een overbelasting voor je hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kun je een leeg en uitgeblust gevoel hebben. Verder vergroot je de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van XTC met cocaïne voel je het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.
XTC en speed zijn beide stimulerende middelen. Combigebruik vormt een overbelasting voor je hart. De kans op lichamelijke uitputting is extra groot. De kater kan hevig zijn en de dagen erna kun je een leeg en uitgeblust gevoel hebben. Verder vergroot je de kans op hersenschade, uitdroging en oververhitting. Bij gecombineerd gebruik van XTC met speed voel je het bewustzijnsveranderende effect van XTC minder.
Er zijn weinig specifieke effecten en risico’s van deze combinatie bekend. Je weet nooit welke onaangename, onverwachte effecten het geeft. Het vergroot de kans op psychische klachten zoals angst en paniek.
De combinatie van ketamine met XTC kan riskant zijn voor mensen met hart- en vaatziekten.
4-FA combineren met XTC wordt afgeraden. Over het algemeen geldt dat het combineren van XTC en speed de kans op hersenschade vergroot. Het zou zo kunnen zijn dat dit ook geldt voor de combi XTC en 4-FA. Ook diverse gebruikers raden deze combi af. Het combineert niet samen en ook niet echt na elkaar. Dat komt met name omdat 4-FA vrij lang doorwerkt. Dus loop je een grote kans dat je dan “te strak” staat: strakke kaken, spierspanning, hartkloppingen, druk op de borst, slaapproblemen, en een behoorlijke kater en dip de dagen erna.
XTC en GHB kunnen een gevaarlijke wisselwerking hebben. Omdat XTC stimulerend werkt, merk je minder van de verdovende werking van GHB. Hierdoor neem je snel te veel GHB. Als de XTC uitwerkt en er zit nog veel GHB in je lichaam kan je plotseling out gaan (bewusteloos raken). GHB kan door de verdovende werking, de bewustzijnsveranderende effecten van XTC versterken. Daarnaast kun je door XTC stijve kaken krijgen of soms zelfs een kaakklem. Ben je op dat moment buiten bewustzijn is dit levensgevaarlijk omdat je kunt stikken in je eigen braaksel.
Vergroot de kans op hart- en vaatproblemen, agitatie en angst/paranoia.
Scroll naar boven