Home Nieuws Aantal bezoekers Ground Zero in Bussloo dat onder invloed achter het stuur kruipt ‘schrikbarend hoog’

Aantal bezoekers Ground Zero in Bussloo dat onder invloed achter het stuur kruipt ‘schrikbarend hoog’

Schrikbarend hoog, vindt de politie het aantal bezoekers dat positief testte op alcohol en drugs tijdens Ground Zero in Bussloo. Ivo Hettelaar, woordvoerder van Team IJsselstreken: ,,We hebben maar 5 procent van de bezoekers kunnen testen. Het was lopendebandwerk omdat we continu mensen ertussenuit pikten die onder invloed achter het stuur zaten.”

Ground Zero is een jaarlijks terugkerend evenement waar 21.000 à 25.000 bezoekers op afkomen. Normaliter vindt het hardcorefeest tussen 21.00 uur en 07.00 uur plaats. Tussen 03.00 uur en 08.30 uur hield de verkeerspolitie controles op rijden onder invloed.

Capaciteit niet voor grote controle

Volgens de agent is maar 5 procent van het totaal aantal bezoekers gecontroleerd. ,,We hadden de capaciteit niet om meer mensen te controleren. We waren aanwezig met zestien agenten die zich focusten op rijden onder invloed.

Bij het evenemententerrein had de politie units geplaatst waar testen uitgevoerd werden en bezoekers werden gehoord. Van tevoren was een verpleegkundige van de GGD geregeld die hier bloed afnam bij vermoeden van drugsgebruik. ,,Een medewerker van de GGD moet bij het aantreffen van vermoedelijk drugsgebruik binnen 1,5 uur aanwezig zijn, dus dit was heel praktisch. Maar ook zij was druk, ze bleef maar bloedtesten afnemen.”

Lees het hele artikel van Maranke Pater op deStentor.nl.

Meer lezen?

Scroll naar boven