Home Nieuws Ester was verslaafd aan GHB, nu heeft ze 140.000 volgers op TikTok

Ester was verslaafd aan GHB, nu heeft ze 140.000 volgers op TikTok

Wat begon met een beetje experimenteren met drugs, groeide uit tot een jarenlange, ernstige verslaving voor Ester van Vugt (31). Jarenlang was GHB het belangrijkste in haar leven. Maar vier jaar geleden keerde ze het tij en koos ze zelf voor een afkicktraject in een kliniek. Nu deelt ze haar verhaal met 140.000 volgers op TikTok.

Op haar zestiende experimenteerde de Eindhovense voor het eerst met drugs. “Ik was eigenlijk anti-drugs, maar erg nieuwsgierig naar pillen”, vertelt Ester. “Ik probeerde het en dat beviel me.” Ze gebruikte steeds meer: van ketamine en cocaïne tot speed.

Maar de wil om af te kicken bleef. “Ik had schulden en reed met mijn auto tegen een boom. Ik meldde me alsnog aan in een afkickkliniek.” Toen ze daar eenmaal zat, ging het beter. Dat is inmiddels vier jaar geleden. Sindsdien is Ester ‘clean’: ze gebruikt geen drugs meer. “Ik voel me beter”, vertelt ze. Het maken van TikTok-video’s helpt haar. “Ik ben altijd open geweest, ook over mijn verslavingen. Op TikTok vertel ik over mijn verslaving, over het vallen en opstaan.”

Lees het hele artikel van Suzan van Loenen op OmroepBrabant.nl.

Meer info:

Scroll naar boven