Home Nieuws Feit of fabel over alcohol: als je door een rietje drinkt, word je sneller dronken

Feit of fabel over alcohol: als je door een rietje drinkt, word je sneller dronken

In de rubriek Feit of fabel gaat Metro in gesprek met experts om de waarheid over dit onderwerp boven tafel te krijgen. Met vandaag: word je sneller dronken als je door een rietje drinkt? Metro sprak met Judith Noijen, senior preventiedeskundige bij Jellinek.

Sneller dronken met een rietje

„Ja, als je het puur sec bekijkt, dan kan een glas alcohol door een rietje drinken er inderdaad voor zorgen dat je ietsje sneller dronken wordt”, vertelt Noijen. „Als je alcohol door een rietje drinkt, komt het namelijk wat sneller in het bloed terecht.”

Je mond en gehemelte spelen hier volgens haar een grote rol in. „Als je normaal een slokje neemt, dan komt de alcoholische drank via je tong, bloed, maag en darmen in je lichaam. Maar als je het door een rietje drinkt, dan zorgt het rietje er vaak voor dat de alcohol tegen je gehemelte aankomt.”

„De huid van je gehemelte is heel erg dun, en is heel sterk doorbloed”, laat de preventiedeskundige weten. „Wanneer de alcohol tegen je gehemelte aankomt, kan het via die weg al snel in je bloed terechtkomen. Het slaat dan in feite een paar stappen over. Dat kan er inderdaad voor zorgen dat je iets sneller dronken wordt.”

Lees het hele artikel van Sharon van der Werf op Metronieuws.nl.

En lees ook: Worden meiden sneller dronken dan jongens?

Scroll naar boven