Home Nieuws Feit of fabel over alcohol: werkt een kop koffie tegen een kater?

Feit of fabel over alcohol: werkt een kop koffie tegen een kater?

In de rubriek Feit of fabel gaat Metro in gesprek met experts om de waarheid over dit onderwerp boven tafel te krijgen. Met vandaag: werkt een kop koffie tegen een kater? Metro sprak met Judith Noijen, senior preventiedeskundige bij Jellinek, over het effect van een kop koffie als je een kater hebt.

Koffiedrinken als je een kater hebt

„Ik hoor vaker dat mensen denken dat koffie helpt tegen een kater”, vertelt Noijen. „Maar ik moet deze mensen helaas teleurstellen: er bestaat geen wondermiddel tegen een kater. Koffie is dat ook niet.”

Het feit dat je een kater hebt, heeft volgens Noijen volledig te maken met de hoeveelheid alcohol in jouw bloed. „Alcohol werkt namelijk vochtafdrijvend, waardoor je iets uitgedroogd raakt. Maar alcohol wordt daarnaast, als je het drinkt, ook omgezet in een schadelijke stof die een kater veroorzaakt.”

Alcohol sneller afbreken kan niet

Er is volgens Noijen niets dat je kunt doen om alcohol sneller af te breken, en dat is nou juist waar mensen zo vaak naar op zoek zijn. „Mensen willen de alcohol sneller uit hun lijf hebben, omdat ze zich dan beter zouden voelen. Zoiets bestaat gewoon niet.

Lees het hele artikel van Sharon van der Werf op Metronieuws.nl.

Lees ook: Hoe komt het dat je van alcohol een kater krijgt?

Scroll naar boven