Home Nieuws Je kater uitzweten met sporten: kan dat wel?

Je kater uitzweten met sporten: kan dat wel?

Je hebt de avond ervoor te diep in het glaasje gekeken en je wilt je kater ‘uitzweten’ met een bezoek aan de sportschool. Kan dat?

Zweten en sporten

Wie last heeft van kater kan last hebben van een algehele malaise. De één is misselijk en de ander heeft hoofdpijn, één ding is zeker: je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Om sneller van je kater af te komen, kan je jezelf eens flink in het zweet werken. Maar kan je je kater wel uitzweten?

Alcohol en zweet heeft maar weinig met elkaar te maken, legt Eva Ehrlich, wetenschappelijk medewerker van de Alcohol Infolijn van het Trimbos-instituut, uit. “Ongeveer 90 tot 95 procent van de ingenomen alcohol wordt afgebroken door je lever en scheid je dus uit via je urine en niet via je zweet. Wél is het zo dat alcohol je zenuwstelsel beïnvloedt, waardoor je minder goed je temperatuur kan regelen. Je lichaam kan daarom denken dat het te warm is, waardoor het gaat zweten.”

Er zijn ook mensen die graag het proces van alcoholafbreking willen versnellen door een bezoek aan de sportschool, maar kan dat wel? “Een heel kort antwoord: ‘nee’. Je lever moet de alcohol verwerken en die doet dat op een bepaald tempo. Je zal gewoon moeten wachten en veel moeten gaan plassen.” 

Lees het hele artikel op Radar.nl.

Meer info:

Scroll naar boven