Home Nieuws Kan je een kater voorkomen met een zakje ORS-poeder?

Kan je een kater voorkomen met een zakje ORS-poeder?

Het internet staat vol met claims over deze twee brede onderwerpen, maar klopt die informatie wel? Met behulp van verschillende experts biedt Metro duidelijkheid. Met vandaag: ORS-poeder zou hét anti-katermiddel zijn, maar is dat ook echt zo?

Door verschillende gebruikers op TikTok is ORS-poeder inmiddels bestempeld als hét anti-katermiddel. Het advies: drink één zakje ORS voor je gaat slapen na een avondje flink doorzakken. De volgende ochtend zou je fris en fruitig wakker moeten worden, aldus de TikTokkers. Metro vroeg het aan prof. dr. Renger Witkamp, bioloog, farmacoloog en hoogleraar Nutritional Biology aan de Wageningen Universiteit.

Waarom ORS-poeder (niet) helpt tegen een kater

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met een flinke kater. Zo’n kater gaat gepaard met draaierigheid, een slap gevoel, misselijkheid en vooral ook hoofdpijn. „Geen wonder dat mensen zich al eeuwenlang bezighouden met de vraag wat hiertegen te doen,” zegt Witkamp.

Is ORS een remedie tegen een kater?

Maar of het poeder ook de remedie tegen een kater is, betwijfelt Witkamp. „De gedachte achter het gebruik van ORS tegen de kater is niet helemaal vreemd, want uitdroging en een lage bloedsuiker lijken wel een zekere rol te spelen bij een kater.  Maar bij een kater is er echter meer aan de hand, hoewel na al die jaren nog niet eens helemaal duidelijk is hoe het precies zit.”

Lees het hele artikel van Sharon van der Werf op MetroNieuws.nl.

Lees ook: Hoe komt het dat je van alcohol een kater krijgt?

Scroll naar boven