Home Nieuws Met je neus op de feiten: hoe ethisch is dat lijntje coke?

Met je neus op de feiten: hoe ethisch is dat lijntje coke?

De sleutelpuntjes die rondgaan op feestjes schaden mens én milieu. Toch normaliseert het drugsgebruik onder jongvolwassenen. In hoeverre zijn zij zich bewust van de negatieve gevolgen van hun consumptiegedrag? “Ik wist niet dat er voor een gram coke vier vierkante meter aan regenwoud gekapt werd.”

Tweedehands vintagekleding, vegetarisch eten en havercappu’s; jongvolwassenen streven veelal naar een ethisch verantwoorde leefstijl met een duurzaam consumptiepatroon. ‘De groene generatie,’ worden ze dan ook wel eens genoemd. Maar zijn twintigers en dertigers nou écht zo duurzaam?

Geen vlees, wél drugs?

Afgelopen jaar is er opnieuw een recordhoeveelheid (160 ton) aan cocaïne aangetroffen in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Het witte lijntje dat wordt geïmporteerd vanuit Zuid-Amerika laat op zijn doortocht naar Europa een spoor van geweld én vernieling na. Zo heeft West-Europees drugsgebruik sinds 2006 meer dan 100.000 levens gekost in Mexico. Aan recreatief snuiven zitten dus de nodige gevolgen, stelt Van der Chijs, voorzitter van de Rotterdamse havenvereniging Deltalinqs, in een gesprek met BNR.

Lees het hele artikel van Iris van Boven op Redpers.nl.

Meer info:

Scroll naar boven