Home Nieuws Nuchter naar een meerdaags festival? Zij doen het

Nuchter naar een meerdaags festival? Zij doen het

“In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier!” is een gezegde dat je vastwel een keer hebt gehoord nadat je een pintje bestelde op je favoriete festival. En voor velen lijkt dit dan ook hand in hand te gaan: festivals + bier. Echter, is al dat alcohol natuurlijk vanwege zowel fysieke als mentale reden helemaal niet goed voor je. Daarom gaan steeds meer mensen, en vooral jongeren, nuchter. Zoé (26), Melchior (22) en Isa (24) vertellen over hoe het is om jong te zijn en volledig nuchter naar een festival te gaan.

“Ik word moe als ik alcohol op heb.”

Melchior (22) was afgelopen week op Sziget. De zes festivaldagen op Sziget overleefde hij op hoofdzakelijk ijsthee, vorig jaar deed hij dat ook.. “Ik word heel moe als ik alcohol op heb. Het helpt dan niet om alcohol te drinken als je lang door wilt gaan feesten. Ik heb het ook niet nodig om een leuk feest mee te maken.” En z’n moeder kan blij zijn, want ook drugs laat hij achterwege.

“Ik heb ADHD. Dus dat helpt mij al om goed door te kunnen feesten.” Dat noem je doorgaan op karakter. “Ik zit er niet heel vast op van ‘je mag niet drinken’, maar het gebeurt gewoon niet omdat ik het niet nodig heb.” De voordelen? “Je bent er altijd met je koppie bij. Als de rest van je vrienden lam zijn, dan ben jij diegene die nog heldere beslissingen kan nemen. Gister moesten er een beslissing worden gemaakt over waar we naartoe zouden gaan, dan ben ik wel diegene die dat neemt.” Zo is hij een beetje de vader van de groep geworden.

“Ook is het heel erg goedkoop” zegt Melchior. “M’n vrienden tikken een biertje of zes naar achter voordat ze iets voelen. Ik heb aan een ijsthee genoeg.” Hij laat zijn financiën zien na een week partyen: “Ik ben de hele week daar geweest en ben 250 euro kwijt geweest aan eten en drinken. Andere vrienden van mij hadden 400 euro erop gezet.” En dan dronken zij nog gewoon bier. Als je cocktails drinkt dan ben je acht keer meer geld kwijt.

Lees het hele artikel op 3FM.nl.

Meer info:

Scroll naar boven