Home Nieuws Waarom is het zo moeilijk om te plassen aan de XTC?

Waarom is het zo moeilijk om te plassen aan de XTC?

Daar sta je dan: voor de tiende keer in die gore Dixie. Je hebt nogal wat water op, maar plassen? Dat zit er niet in. Totdat je het festivalterrein verlaat en je een waterval aan plas moet tegenhouden omdat je anders in je broek pist. Spuiten en slikken vroeg preventiedeskundige Tom Bart van Jellinek hoe dat zit.

Waarom is het lastig om te plassen als je aan de XTC zit?

“Dit heeft alles te maken met de MDMA die in XTC zit. MDMA heeft een bijzonder talent om vocht vast te houden. Dat is waarom het je niet lukt om te plassen. MDMA speelt een spelletje met het antidiuretisch hormoon (ADH). Dit hormoon zorgt normaal voor het balans in je vochtgehalte, maar onder invloed van XTC werkt dat hormoon even niet zoals het hoort.”

Kan je dan helemaal niet plassen aan de XTC?

“Het varieert behoorlijk van persoon tot persoon. De één kan na een half uur gewoon weer naar het toilet, terwijl de ander heel de avond doorhaalt zonder te plassen. Een tip die voor iedereen handig is: probeer niet te veel water te drinken. Maximaal één glas per uur. Er zijn ook nog klassieke trucjes waar mensen over praten, zoals vrienden die je afleiden of fluiten om het op gang te krijgen. Sommigen zweren erbij, anderen kijken je alleen maar vreemd aan. Maar uiteindelijk lijkt het erop dat je pas echt opgelucht kan ademhalen en plassen wanneer de MDMA volledig uit je systeem is verdwenen.”

Lees het hele artikel op Spuitenenslikken.nl.

Meer info:

Scroll naar boven