Home Nieuws Zo ontdek je of iemand GHB of medicijnen in je drankje heeft gestopt

Zo ontdek je of iemand GHB of medicijnen in je drankje heeft gestopt

Jonge vrouwen zouden zijn gedrogeerd in het Apeldoornse uitgaansleven. Er gaan berichten op sociale media rond, waarin staat dat ze onwel werden nadat er drugs in hun drankjes werd gedaan. Maar hoe kom je erachter of je zo ziek bent, omdat er iets in je biertje zit? En, belangrijker nog: hoe voorkom je dat je drinkt van zo’n aangetast drankje?

Wat kun je doen als er iets in je drankje zit?

Proef je iets aan je drankje en vermoed je dat er iets mis is? Spuug het zo snel mogelijk uit, zegt Drugs&Uitgaan, onderdeel van het Trimbos-instituut. Waarschuw vervolgens iemand die je vertrouwt en probeer contact te krijgen met een EHBO’er. In het ergste geval moet je een arts raadplegen. Daarnaast adviseert Drugs&Uitgaan om altijd aangifte te doen bij de politie. Wanneer er meerdere meldingen binnenkomen, kan de politie een horecaondernemer vragen maatregelen te nemen.

Toch alcohol

Maar Drugs&Uitgaan stelt ook dat mensen soms onterecht denken dat ze gedrogeerd zijn. “De vervelende effecten die ze ondervinden, zijn dan meestal het gevolg van alcoholgebruik. Alcohol kan andere of heftigere effecten hebben, wanneer je bijvoorbeeld slecht geslapen hebt of weinig hebt gegeten.’

Lees het hele artikel op GLD.nl.

Lees meer over drogeren in de FAQ Help er zat drugs in mijn drankje, wat nu? en Er bestaan allerlei verhalen over GHB en seks; en over GHB in drankjes. Wat is daar van waar?

Scroll naar boven