Home Vraag Help er zat drugs in mijn drankje, wat nu?

Help er zat drugs in mijn drankje, wat nu?

De Drugs Infolijn wordt regelmatig gebeld door mensen die het vermoeden hebben dat er drugs in hun drankje is gedaan. Helaas is het moeilijk om er achter te komen of er een drug in je drankje heeft gezeten. En als dat zo is, wat voor drug dat dan is geweest. Soms kun je aan de hand van de effecten die je hebt ervaren een idee krijgen van wat er is gebeurd. De Drugs Infolijn kan je hiermee helpen.

Meer details

Als je op dat moment je glas nog hebt, probeer het uit te spugen en waarschuw iemand die je vertrouwt. Probeer contact te krijgen met een EHBO-er of arts. Bij vermoeden van drogering kun je altijd aangifte doen bij de politie. Bij herhaling kan de politie de clubeigenaar waarschuwen en hem vragen maatregelen te nemen.

Daarnaast kan een urinetest meer informatie geven. Urine kun je in deze situatie soms via de huisarts laten testen. De meeste middelen zijn echter maar een paar uur tot een aantal dagen aantoonbaar in de urine. Het is dus van belang om zo snel mogelijk urine af te nemen. Mocht deze niet snel getest kunnen worden, dan kun je deze nog ongeveer een week in de koelkast bewaren. Zelftesten kan ook, maar het is onduidelijk is hoe betrouwbaar de testen zijn. Via het haar kan ook getest worden. Dat is duurder, maar gaat via een laboratorium waardoor de uitslag betrouwbaarder is. Je hebt hier alleen iets aan voor jezelf. Dus dat je weet wat je binnen hebt gekregen.

Voor de aangifte heeft het vermoedelijk geen zin, want een positieve uitslag is natuurlijk geen bewijs. Het zegt niet dat je het zelf niet hebt genomen en ook niet wie het dan heeft toegediend. Aangifte doen is dus wel handig zodat de politie ervan weet en contact kan hebben met de kroeg waar het gebeurd is.

Overigens denken mensen soms onterecht dat er drugs in hun drankje hebben gezeten. De vervelende effecten die ze ondervinden zijn dan meestal het gevolg van alcoholgebruik. Alcohol kan andere of heftigere effecten hebben als je bijvoorbeeld slecht geslapen hebt of weinig hebt gegeten.

Lees hier en hier meer over drogeren.


Scroll naar boven