Home Nieuws Zo vertel jij je ouders dat je drugs gebruikt

Zo vertel jij je ouders dat je drugs gebruikt

Als je ouders vragen hoe je weekend was, vertel je ze vaak niet dat je drugs hebt gebruikt. Met je ouders over drugs praten is vaak ook gewoon lastig. Maar er zijn wél een aantal manieren om het iets makkelijker te maken voor je.

Begin het gesprek zelf

Probeer te voorkomen dat je ouders een verrassingszakje poeder op je kamer vinden, waardoor je halsoverkop een ongemakkelijk gesprek moet voeren. Dan heeft het gesprek al een k*tstart. Zorg dat je zelf met het gesprek komt en leg uit dat je eerlijk met ze wilt zijn, en het daarom wilt vertellen.

Juiste timing

Bij dit soort gesprekken draait het om timing. Als je net de keuken hebt getransformeerd tot een onherkenbare chaos, kan je erop rekenen dat ze niet bepaald happy zullen reageren op jouw drugsgebruik. Probeer in plaats daarvan eerst de afwas te doen en vraag daarna of ze even met je willen praten. Zo ben je er zeker van dat je ouders in een goede bui zijn. En begin het gesprek ook niet als je weet dat je over een half uur de trein moet halen. Neem er echt de tijd voor.

Voor- en nadelen

Je ouders zullen waarschijnlijk meteen in de “het is zo slecht voor je”-modus schieten. Dus, zorg ervoor dat je helemaal op de hoogte bent van alle nadelen. Je kan zoiets zeggen als: “Ik gebruik af en toe XTC. Ik weet dat je er een watervergiftiging van zou kunnen krijgen, maar maak je geen zorgen. Ik drink nooit te veel water en ben me heel erg bewust van de gevaren.”

Lees alle tips op de website van SpuitenenSlikken.

Lees ook onze tips:

Scroll naar boven