Home Paddo's Effecten

Effecten

Werkzame stoffen

Paddestoelen bevatten stoffen (psilocybine en/of psilocine) die zorgen voor een bewustzijnsveranderend effect. Verschillende paddenstoelen bevatten verschillende hoeveelheden werkzame stof. Dit zorgt voor de verschillende sterktes van de soorten. Psilocine is de meest werkzame stof en daarmee verantwoordelijk voor het tripeffect. Je zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) worden versterkt . Je ervaart gevoelens waar je je normaal niet bewust van bent. Ook kun je een lachkick krijgen. Meer hier uitgebreide informatie over de effecten van paddo’s.

Werkingsduur

Paddo’s worden via het bloed in de hersenen opgenomen. Paddo’s beginnen een half uur tot een uur na inname te werken. De roes duurt meestal 3 tot 4 uur, maar kan afhankelijk van de dosis langer duren. Bij jongeren, vrouwen en tengere mensen kunnen de effecten en bijwerkingen sterker zijn. Als je regelmatig gebruikt (enkele malen per week), wen je aan paddo’s en verdwijnt de werking, ook al neem je méér. Je moet dan minimaal een week stoppen om het effect weer te merken.

Soorten

Er zijn verschillende soorten paddo’s. De bekendste zijn het kaalkopje (Psilocybe semilanceata), de Mexicaanse (Psilocybe cubensis), Hawaiiaanse (Copelandia cyanescens) en de truffel (Psilocybe tampanensis, ook wel philosopher’s stones, tripknollen of Sclerotia genoemd). Deze truffels groeien onder de grond en bevatten net als paddo’s, psilocine en psilocybine en hebben daardoor dezelfde effecten.

Vergroot lettertype
Scroll naar top