Home Vraag Hoe kan het dat je in donkere/gesloten/kleine ruimtes harder gaat dan in open ruimtes of daglicht?

Hoe kan het dat je in donkere/gesloten/kleine ruimtes harder gaat dan in open ruimtes of daglicht?

In het algemeen geldt dat drugs je zenuwstelsel beïnvloeden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld je emoties, energieniveau, gedachten, hoe je dingen interpreteert, etc. veranderen. De setting waarin je ze gebruikt heeft grote invloed op hoe je de werking van drugs ervaart.

 

Meer details

Het effect van het middel (en welk effect drugs op jou hebben) is afhankelijk van de soort drugs, maar ook van hoe jij je op dat moment voelt (set) en de omgeving (setting) waar je je in bevindt. Samen hebben ze een grote invloed op de uitwerking en hoe jij het ervaart.

Iedereen kent misschien wel een situatie waarbij je een XTC-pil neemt op een niet zo’n leuk feestje, of diezelfde pil op een fantastisch feest. Of hoe een clubfeest in de nacht heel anders aanvoelt (je voelt wellicht dat je “harder gaat”) dan een festival overdag. Dat heeft dus te maken met de persoons- of omgevingsfactoren die allemaal een bepaalde invloed op elkaar uitoefenen waardoor de werking van drugs (maar ook alcohol) vaak onvoorspelbaar is. Dat heeft te maken met de setting. 

Lees hier meer over drugs, set en setting. 

 


Scroll naar boven